a Göd várost vezető Összefogás Frakció blogja

Gödi Összefogás

Indulok a választáson - Gödért!

2019. szeptember 17. - Gödi Összefogás


Türelemmel viselt hosszú várakozás után jogerősen nyilvántartásba véve. :)

Ez idő alatt volt mód gondolkodni, miért is indulok ezen a választáson. Sok kérdést is kaptam, mire jó ez, mit várunk, mit remélünk, és hogy lesz ez az egész. Most csokorba szedem a válaszokat.

Miért kell ez nekem?
A bemutatkozásomból látható, van stabil "civil", hétköznapi munkám, jó megélhetésem, nekem nem létkérdés, hogy képviselőként vagy önkormányzati tisztségviselőként keressek pénzt. 
Van bőven saját elfoglaltságom is, túrázok, terepfutok (hosszúkat), kerékpározom, önkéntes mentőzöm. Kell ez nekem? Nem, nem kell. Nem azért csinálom, mert nekem kell.

Miért vágtam bele mégis?
Mert úgy látom, Gödnek szüksége van a változásra. Évek óta foglalkozom a politikával, most itt az ideje, hogy helyben egészen közvetlenül is "odatartsam az arcomat". 

Miért kell leváltani a Fideszt?
Itt Gödön nem kell "leváltani a Fideszt". Nem, nem a Fidesz leváltása a cél. 
Megbocsásson mindenki, ilyen csip-csup dologra miatt nem fordítanék időt, energiát. Miért kellene leváltani egy városvezetést, hogy más ugyanazt csinálhassa tovább? 
Váltani csak a változásért érdemes. A városnak van szüksége a változásra, és ezt a mostani városvezetéstől nem várhatjuk, hiszen ők maguk is csak azt ígérik: folytatjuk. 

Amiben gyorsan változni kell - gondoskodás a városról
Annyi minden napi apróság, gond, nyűg van. A szemetesek ürítése, a zöld felületek rendben tartása, játszóterek rendezése, a rosszul kialakított utakról kertbe folyó vagy az árok szélét elmosó víz, a hóeltakarítás hiánya, a gyermekintézmények körüli autókáosz, a kínzó tanárhiány, gond van az ebédeltetéssel, a sérült vagy problémás gyerekek ellátásával, az építkezések mellett rom, szemét és gödrök, és sorolhatjuk még, mindenki látja maga körül a teendőket.
A napi apró ügyeket naponta, folyamatosan kell megoldani, nem csak a választásokhoz közeledve. 

És ami legalább ilyen fontos: gondoskodás a jövőnkről
Elsősorban a gondolatot kell megtalálni, milyenné akarjuk formálni a várost. Tudjuk, hogy sokszor ígérték már a kertvárosi arculat megőrzését, a zajos és szennyező gyárak befogadásának elkerülését. Ehhez képest újabb lakótelepi tömböt indítanának és külön meg kellett egyezni a Samsunggal, hogy a választások idejére állítsa le a hűtőtornyait.
Göd az elmúlt két évtizedben csaknem kétszeresére nőtt, minden irányító gondolat nélkül.
A város régi értékei gondozatlanul romlanak, az újak kihasználatlanul hevernek, közben minden "fejlesztés" kisebb, nagyobb vagy még nagyobb fakivágással kezdődik. Hiányosak a városi szolgáltatások, nincs kitalálva, hogyan élhetünk együtt, akik már itt lakunk - és mi lesz, ha folytatódik a betelepülés.
Ez nem az az irány, amit támogatni tudnék - ezen is változtatni akarok. 

 
Göd lehetőségei hatalmasak, és ezeknek csak töredékét használjuk ki. A mostani csapatban is van olyan, akivel bármikor le tudunk ülni beszélgetni, politikai oldaltól függetlenül. Sőt, ha én állíthatnék össze válogatottat, bizony, onnan is hívnék embert. Mert itt nem a leváltás a fontos, hanem hogy Göd jobb hely legyen!

Hát ezért indulok. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://godiosszefogas.blog.hu/api/trackback/id/tr6915112446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása