a Göd várost vezető Összefogás Frakció blogja

Gödi Összefogás

Vajda Viktória

2019. augusztus 24. - Gödi Összefogás

viki.jpg

Harminc éves vagyok, két kicsi lány édesanyja, boldog feleség, a foglal­kozásomat tekintve színháztörténész, dramaturg, gyermekpszichodráma-terapeuta. Beszélek angolul, alapszinten pedig olaszul és franciául. Sok évet töltöttem krónikusan beteg gyerekek táboroztatásával, önkéntesként. Rengeteg tapasztalatot szereztem, sokat tanultam elfogadásról, fejlődésről, az élménypedagógia és a mosolyterápia fontosságáról.
Politikusjelölt vagyok. Nem ez volt a terv, nem így készültem. De eljöttek azok a pillanatok, amikor már nem tudom tovább nézni azt, hogy elveszik az életteret, a szabadságot, a célokat, a lehetőségeket. Gyerekeim jövőjére is gondolva úgy döntöttem, minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy ez megváltozzon.Ideje, hogy a gyönyörű adottságokkal rendelkező Gödöt ne hanyagolják el többé, az amatőr módon, ad hoc jelleggel hozott döntéseket felváltsák a lakók és a zöld környezet javát szolgáló intézkedések.Kedvenc gödi helyem a Feneketlen-tó és környéke, ahol élek. Imádom a nagy fákat, a köztük átszűrődő napfényt, a vizet, a kacsákat. De elegem van a szeméthegyekből, a két éve otthagyott zöldhulladékból, a járdán parkoló autókból, és a mellettük hagyott kutyaürülékből. Ez a környék többre érdemes! 


Normális közlekedést, parkolást az intézmények környékén és a főútnál!

Elegendő iskolai, óvodai és bölcsődei férőhelyet, ne zsúfolt csoportokat!

Gondozott zöld parkokat, közterületeket, Dunapartot! 

Sok forgalmas, központi helyen is hiányoznak vagy használhatatlanok a járdák, így a gyalo­gosoknak, kisgyerekeseknek is az úttesten kell közlekedniük. Megfelelő útbiztonságot kell kialakítani a kritikus szakaszokon, például a bicikliút mentén.

A körzetben 25 új szemeteskukát kell kihelyezni, és rendszeres ürítésükről is gondoskodni kell.A 2-es főút környéke veszélyes és elhanyagolt. A zebrák épüljenek lassításra késztető elemekkel, a frekventált részeken hosszabb szakaszon is létesüljön az előzést lehetetlenné tévő elválasztott útpálya. A Főút mentén zöld védősávokat kell létesíteni, a pihenőpadok nyerjék vissza valódi funkciójukat.

A Hétszínvilág óvoda udvarára tervezett bölcsőde számára új telket kell találni, a jelenlegi koncepció több szempontból is aggályokat vet fel. Ideje, hogy az óvodai, bölcsődei férőhelyek a valós igényekhez igazodjanak.

A Feneketlen-tó helyzetét rendezni kell. A víz minősége kifogásolható, környezete elhanya­golt, szemetes, ápolatlan. A természetközeli területfenntartás elvét alkalmazva, a lakók igényeit és véleményét figyelembe véve kell gondozni a tavat és a partot, hogy megférjen egymás mellett a kisgyerekes család, a kutyás gazdi, a horgász vagy a sportoló is.

 A háziorvosi rendelőkben online időpontfoglaló rendszer bevezetését fogom segíteni. A rendelők előtti felületet rendezni kell, hiszen jelenleg gyalog, vagy babakocsival nehezen megközelíthetőek a kátyús, törmelékes úton. A várakozást megkönnyíti majd a kültéri játszóeszközök kihelyezése, illetve a padok felújítása.

A közösség építése, megerősítése céljából hidat szeretnék emelni a kisgyerekes családok és az idősebb korosztály között, létrehoznék egy „pótnagyi” programot. 

Elérhetőségek: 
Facebook
70/4242004
vajda.viktoria@momentum.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://godiosszefogas.blog.hu/api/trackback/id/tr515022826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása