a Göd várost vezető Összefogás Frakció blogja

Gödi Összefogás

Mindent IS megígérek!

gondolatok a 8-as körzet fideszes szórólapja kapcsán

2019. szeptember 24. - Gödi Összefogás

Tisztelt gödi Polgárok! Tisztelt 8-as körzet lakói!

Írásom célja , hogy tisztán lásson mindenki, értesüljön reálisan az elmúlt időszakban történt dolgokról, ne dőljön be olyan ígéreteknek amik már folyamatban vannak. Történjenek olyan dolgok amik újak és előre viszik a közösséget, könnyítik a lakók életét. Semmilyen rossz szándék nem vezérel, de nem tartom jónak, ha valaki információ hiányában vagy félrevezetési szándékkal olyan dolgokat ír le, amik nem rajta múlnak, vagy már megtörténtek! Néhány gondolatot szeretnék  megosztani Sellyei Noémi Fidesz-KDNP képviselőjelölt „programjával" kapcsolatban.

Mint biztos sokan tudják, az Önkormányzat hitelt vett fel és megvásárolta a golfpáyát és a beütőpályát A beütőpályán a kormány 24 tantermes iskolát fog építeni, ebben az önkormányzatnak annyi szerepe van, hogy a területet és közműveket biztosítja a projekthez. Természetesen erős, határozott fellépéssel meg lehet próbálni kilobbizni, hogy megfelelő méretű tornacsarnok és tanuszoda is legyen hozzá, de itt a döntés (és a befektetendő pénz) nem Göd kezében van, hiszen iskoláink fenntartója már a Dunakeszi Tankerületi Központ, nem pedig az város.
A Samsungnál jól láttuk, hogy a fideszes városvezetés a Gödöt érintő legfontosabb ügyekben csak sodródik a számára ismeretlen porondon, ha esetleg akarnának is tenni valamit, a hierarchia nem engedi – legalábbis polgármesterünk szeret ezzel mentegetőzni, ha éppen a problémákról kérdezik. (Ha a bevételekről van szó, mindjárt részük van a Samsung sikeres idecsábításában.)
Mivel a gödi iskolák évek óta túlzsúfoltak (gondolom evvel az ott tanító pedagógusok tisztában vannak politikai nézetüktől függetlenül) , evvel a beruházással már nagyon elkéstek, de ismerve a módszereiket, a következő Parlamenti választásig nem lesz átvágva a szalag. (A nyitást 2021. szeptemberére ígérték, de eddig nemhogy egy kapavágás nem történt, de a terveket sem láttuk.) Szinte bizonyos, hogy a 8. választókörzetnek lesz iskolája, de ez nem az önkormányzat (pláne nem a körzeti képviselő) érdeme, hanem állami kötelezettségteljesítés. Ami addigra csak tűzoltásra lesz elegendő, mert a Temető-tábla beépítése (amiről viszont valóban Göd jelenlegi, fideszes többsége döntött, sürgősséggel, rendkívüli testületi ülésen) majdnem 700 tervezett - vélhetően túlnyomórészt CSOK-os - lakása, beköltöző lakossága is igényelni fogja a megfelelő infrastruktúrát. Rövid időn belül óvoda-, bölcsőde-hiány is lesz, nem beszélve a kiépítetlen úthálózatról és az ennek következtében kialakuló folyamatos dugókról. Összefogásunk többi tagjával együtt elengedhetetlennek tartom a beépítés lassítását, megállítását, (hatástanulmány készítését), míg az infrastrukturális háttér nem éri el az igényeknek megfelelő szintet.

A plázastop-törvény alapján 400 m2( 20m x 20m) nagyobb kereskedelmi épületek csak külön engedélyekkel épülhetnek, az engedélyeztetés hosszú több lépcsős folyamat, úgy gondolom, ennél kisebb áruházat nincs értelme létesíteni, hiszen nagyon nehezen tudná kielégíteni a lakók igényeit, miközben a helyi kisboltosokat tenné tönkre. Az önkormányzat egyébként sem fog boltot nyitni – ha a szabályozás lehetővé teszi és van rá megfelelő terület, illetve kereslet, a kereskedelmi egységek „maguktól”, megjelennek – ha ez nem történik meg, a városvezetésnek azon kellene elgondolkodnia, hogy mi az ok, nem pedig olyasmit ígérgetnie (ismét), amire semmilyen ráhatása sincsen.

Ami a golfpályát illeti: mindenki nagy általánoságban ír róla, ez nekem már elég unalmasan hangzik. Úgy gondolom, parkosított volt, de jelenleg elhanyagolt, gazdátlan. Több csoportot is érint, jómagam szinte az összesbe beletartozok. Mint kutyás szeretnék olyan területet ahol kedvenceink szabadon szaladgálhatnak, önfeledten játszhatnak. Mint gyermekes apa szeretném ha kirándulásra, sétára alkalmas tanösvény létesülne, amit a délelőtt folyamán a megépülő szomszédos iskola diákjai a természetben tanulás jegyében használhatnak. Mint a mai napig aktív sportoló szeretném, ha az ösvény talaja a sérülésmentes, terepfutásra is alkalmas lenne, így a környéken lakók nem csak a kemény ízületeket tönkre tevő aszfalton hódolhatnak kedvenc hobbijuknak. A kisebb-nagyobb tavak összekötve, a csapadékvízből táplálkozva, változatos állat és növényvilággal szolgálhatnák a parkba látogatók örömére. Lényegesnek tartom szemetesek és a kutyaürülék-gyűjtők kihelyezését a közterületekre.

Strandfejlesztés: az új medence építése folyamatban van, szóval ezt megígérni nem túl nagy vállalás. a Városi Sportegyesület Dunakeszi szeretne műugró medencét építeni, melyre az önkormányzat áldását adta, igaz, a projekt kivitelezéséről, úgy gondolom senki se tud pontosabbat (vagy titkolja). Amíg ezek nem realizálódnak, úgy gondolom, felelőtlenség újabb medencére ígéretet tenni. A medencefedés, téli használat, óvodás és iskolai úszásoktatás szervezése azonban fontos a gödi lakosoknak, és vállalható költségekkel is jár az elkövetkező időszakban - ha megkapom a bizalmat a választóktól, megvalósulásukért megteszem, amit lehet.

Az építményadót éppen most törölte el az Önkormányzat 100m2 alapterületig minden első tulajdonú gödi ingatlannál, úgy gondolom, annak aki jó kapcsolatot ápol a Hivatallal, annak erről tudnia kellene! Számomra aggályos, hogy milyen pontos számítások előzték meg a hirtelen, a választások előtt, rendkívüli ülésen meghozott döntést, de úgy gondolom, ha a mostani városvezetés meg tudja oldani így a jövő évi költségvetést, akkor a választások utáni testület is megbirkózik vele, és a váltás után végre fény derül, hogy milyen jó adófizető a Samsung. 

 Az új egészségházba a 7. körzet háziorvosi praxisára szerencsére 3 jelentkező is volt, így háziorvosi szakértői bizottságra volt szükség, hogy megalapozott és szakmailag is alátámasztott döntést sikerüljön hozni. Lehet, hogy máshol lasszóval kell orvost fogni, de Göd más, ide szívesen jönnek a szakemberek, sőt válogathatunk is. Itt új orvosi praxisok vállalása nem túl nagy kihívás.

 A véderdősáv a Samsungnál folyamatban lévő projekt. Ennek a kivitelezését kell szigorúan ellenőrizni , illetve a fák gondozását figyelemmel kisérni. El kell érni, hogy a Samsung a saját területén belül is alakítson ki erdősávot. Hatástanulmányokat kell készíteni, és folyamatosan, szigorúan ellenőrizni, hogy minden szükséges engedélyeztetés, mérés megtörtént, megtörténik a megfelelő időpontban. Bármilyen szabálytalanság esetében a mindenkire vonatkozó lépéseket kell megtenni a gyárral szemben. Rá kell kényszeríteni, hogy saját területén keresztül bonyolítsa le forgalmát, ne terhelje tovább a város úthálózatát.

Fontos lenne a játszótéren WC kialakítása, baba-mama helységgel, illetve újabb játékok telepítése, valamint a szálloda melletti játszótér felújítása! 

Sajnos a gyáróriással, túlnépesedéssel megszűnt Göd kisvárosias jellege, minden túl gyorsan zúdult rá a városra, és ebben az elmúlt 13 év városvezetésének elvitathatatlan az „érdeme”. Lehet, vannak még olyan részek ahol ez nem érződik, de a 8. választókörzet nem ezek közé tartozik, ide olyan emberre van szükség aki kooperatívan együtt tud működni a városvezetéssel, de pártpolitikától függetlenül kiáll az itt élő lakosok érdekeiért!

Lőrincz László
önkormányzati képviselő
a 8. választókörzet képviselőjelöltje

A bejegyzés trackback címe:

https://godiosszefogas.blog.hu/api/trackback/id/tr9215162010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása