a Göd várost vezető Összefogás Frakció blogja

Gödi Összefogás

Program

2019. augusztus 07. - Gödi Összefogás

Röviden:

szoro1.jpg

szoro12.jpg

Hosszabban pedig ezen a linken olvasható a programunk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://godiosszefogas.blog.hu/api/trackback/id/tr8714999648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2019.08.19. 09:38:35

Tisztelt Balogh Csaba! Véleményem szerint egy polgármesternek, akinek fontos a lakosság és a környezet biztonsága, kiemelt hangsúlyt kell fektetni a településbe beépült és évi mintegy százezer kg különösen veszélyes anyaggal dolgozó gyár rendszeres és folyamatos ellenőrzésére illetve hatóságok általi ellenőriztetésére, a különösen veszélyes anyagok kezelésére vonatkozó szabályok legszigorúbb betartatására.

Gödi Összefogás 2019.08.20. 11:48:28

Kedves István!
A program 10. oldalán olvashatóak a Samsungra (és bármilyen egyéb ipari tevékenységre) vonatkozó terveink, többek között zaj- és levegőminőség-monitorozás, szükség esetén eljárás indítása. Minden olyan ezközt be szeretnénk vetni, amely az önkormányzat rendelkezésére áll. Az engedélyek kiadásakor, illetve ellenőrzéskor többnyire a környezetvédelmi hatóság az illetékes, de bizonyos esetekben a jegyzőnek is van hatásköre, illetve azt gondoljuk, az önkormányzat feladata a lakosság érdekeinek képviselete. Ha lehet, együttműködve a céggel, ha nem, akkor akár feljelentéssel a hatóságok felé.

Tranquillius 2019.08.21. 12:10:54

Néhány gondolatot hozzátennék a programhoz megfontolásra, ill. szabad felhasználásra:
1. Érdemes lenne ismét elővenni a Bátorfi József kb. 20 évvel ezelőtt összeállított listáját és végre megvalósítani a régi gödi épületek, villák helyi védettségét. Van erről egy Gödi Almanach melléklet is. Az ök. hozzájárulhatna valahogy ahhoz is, hogy minél kevesebb régi épület essen áldozatul a társasház-máninak. PL. a HÉSZ szigorítása.
2. A fásítás kapcsán az ELMÜ-vel kéne egyeztetni, hogy mielőbb ássák be a légvezetékeket az úttest alá. Nem kis munka, de így is bele lehet kerülni az országos hírekbe.
3. A Temető-tábla elúszni látszik, de ha van még rá esély meg kellene tiltani, hogy ott lakóingatlanok épüljenek. Ha már mindenképpen építeni kell valamit oda, lehetne ott egy park a Gödi középiskolával, egy nagyobb művelődési házzal, sportpályákkal, egyéb közintézményekkel.
4. Május 1. és Szeptember 30. között fizetős parkolás Göd nyugati részén, a kettes út és a Duna között.
5. A belső területek intenzív ingatlanfejlesztése nem járható út. Ha az időszakosan lakott nyaralók helyén társasházakat húznak fel, akkor belátható, hogy előbb utóbb a város élhetetlenné válik a tömegtől és a forgalomtól. Ki kell teni a "Göd megtelt" táblát és nem az átminősítéseket megtiltani, hanem építési moratóriumot bevezetni.
6. Az iparűzési adó minimum duplájára emelése a Göd terüetén található, 1000 főnél többet foglalkoztató vállalatok számára.
7. Ha már szóba kerültek a fecskék, esetleg meg lehetne szüntetni a lakosság rendszeres chemtrailezését (aka. szúnyogirtás) nyaranta.
8. Ösztönözni kellene a gödieket, hogy ne Bp-n és Dunakeszin vásároljanak be, hanem Gödön, ezzel is segítve a helyi vállalkozásokat, amelyek közül az elmúlt években riasztóan sok zárt be.
9. Gödi Helytörténeti Múzeum (lásd 3. pont)
10. Az építményadó megfordítása: ne a (Temető-táblára) beköltözők kapjanak kedvezményt, hanem azok, akik már régóta itt élnek. Ill. az lenne a legjobb ha ezt az adónemet már a választás másnapján örökre eltörölnék.
11. Védett Gödi Kertek program, (a Tiszta Udvar, Rendes Ház tábla alapján): Azon 800-1000 nm nél nagyobb kertek kaphatnák meg ezt a megtisztelő címet, ahol a biodiverzitás kiemelkedően magas, pl. van veteményes, van természetközeli, érintetlenül hagyott szeglet a sünöknek madaraknak, ill. nincs ész nélkül letérkövezve és nem monokultúrában van a fű és a tuja. Ebből akár agglomerációs kezdeményezést is lehetne csinálni.

Gödi Összefogás 2019.08.24. 15:43:55

@Tranquillius: Köszönjük a sok remek ötletet, reméljük, lesz alkalmunk őket megvalósítani!

zFuly 2019.09.05. 09:14:26

@Tranquillius:
Csak két dologhoz:
Építés korlátozás: mindenképpen szükséges. Gödöllőn már évek óta nem lehet új társasházat építeni. Hasonló szabályozásról érdemes itt is gondolkodni.
Építményadó: az építményadó a helyi közszolgáltatások fedezete miatt szükséges. Mindenképpen szükséges, hogy az önkormányzat világosan megmutassa, mire szedi be és mi lesz belőle. Így remélhetőleg jobban elfogadható lesz.
süti beállítások módosítása