a Göd várost vezető Összefogás Frakció blogja

Gödi Összefogás

Mindent IS megígérünk! level 2019+

Fidesz program? Végre van!

2019. október 02. - Gödi Összefogás

Megdöbbenve olvastuk a Fidesz programját. Örülünk, hogy már van nekik (ez nem divat a kormánypárt részéről amúgy), de egyes pontoknál nem tudjuk, sírjunk-e, vagy a klaviatúrát csapkodva röhögjünk. Vagy azt nézzük, leszakad-e a plafon ennyitől, vagy még bírja.

Nem fogjuk mindet elemezni, nyilván vannak "érdemek", illetve vállalható pontok is. De a legkirívóbb pofátlanságok mellett nem tudunk elmenni szó nélkül.

Idegen tollakkal ékeskedünk

Az első csoport elemei, a teljesség igénye nélkül: dicsekedni lehet vele, bár nem a jelenlegi vezetés érdeme. Vagy megígérik, mert semmi közük hozzá, és úgyis megtörténik anélkül, hogy egy fűszálat keresztbe kéne tenniük.

  • Körforgalom a Nemeskéri úton - amíg el nem készült, mindenki azzal jött, hogy a Közútkezelő ügye, nem tehetünk semmit. Még a bokrok levágása is nehezen ment a láthatóság érdekében. Egyébként volt egy pályázat, amit beadott az önkormányzat a témában - még 2011-ben vagy 12-ben.
  • Új pékség a kenyérgyár helyén - komolyan, ehhez mi köze a Fidesznek??? Hogy amikor a régi tulajdonosok eladták az épületet, nem sikerült megszerezni a város részére, mert a vállalkozás többet ajánlott érte?
  • Pólus szállóból idősek otthona - hát ez bizony egy eladó bank és egy vásárló vállalkozás ügye. 
  • M2 - azért ezt saját tettünkként eladni kicsit erős.
  • MÁV-átjáró, állomások - még ők is érzik, hogy le kell írni, hogy ez MÁV-beruházás.
  • Közepes áruház építése - tényleg? És a pénztárban is ők állnak majd? Vagy ez egy magánberuházás, magántelken, magánpénzből, egy magáncég magánkezdeményezésére, a saját üzleti érdekében?
  • Új iskola a golfbeütőpályán - a téma kicsit kilóg a csoportból, mert a telket tényleg az önkormányzat adja, de az egész beruházást az állam intézi. És ne feledjük, mekkora tiltakozás kellett hozzá, hogy ne a golfpálya legnehezebben megközelíthető közepén, ismét a természeti értékeket letarolva épüljön valami, újabb közlekedési problémákat okozva.

Smittelés a köbön (avagy plágium a javából)

A második: az Összefogás vagy a Mi Hazánk programjából emelték át, esetleg még rátettek egy lapáttal (ezen persze lehet vitatkozni, és maguktól is eszükbe juthatott volna, az biztos, hogy a Fidesz programja jelent meg utoljára). De engedjük meg, ez nem mind plágium, hiszen a probléma sok esetben az utcán hever (akár évtizedek óta).

  • Monitoring-rendszer a Samsungnál (Összefogás)
  • Feneketlen-tó rendbehozása (Összefogás)
  • közterületek gondozása (Összefogás, Mi Hazánk)
  • közlekedésrendezés az oktatási intézmények környékén (Összefogás)
  • közösségi közlekedés bővítése, átszervezése az igények alapján (Összefogás)
  • ingatlanadó eltörlése (Mi Hazánk)
  • ingyen wifi (nem csak az állomásokon, hanem MINDENHOL) (Mi Hazánk)

 Van hozzá képük, hiszen úgysem néznek tükörbe

A harmadik csoport: évek, esetleg évtizedek óta probléma, sokszor nem is pénzkérdés. Már százszor megígérték, csak valahogy mégsem teljesült. Vagy a "legjobbak", a totális hiteltelenség mintapéldái: a problémát ők okozták vagy hanyagolták el teljesen, de most azért beígérik, hogy máshogy lesz.

  • "Göd zöld jellegét továbbra is megőrizzük." Épp úgy, mint a "kertvárosi jelleget". Samsung? Temető-tábla?
  • Egy telek egy ház - miután településrendezési szerződést kötöttek a Temető-tábla beépítéséről, társasházakkal, majdnem 700 lakással. Mondhatjuk, ez aztán hiteles. (Amúgy sem jelent semmit: a tízemeletes panel is egy ház.) 
  • 7 hektáros véderdő a Nemeskéri úttal párhuzamosan. Miért is van rá szükség? És a bócsaiakkal mi lesz? És mikorra is ígérték legutóbb?
  • Monitoring a Samsungnál - ez már szerepelt, de ide is illik. Az a vezetés tervezi, amelyik amúgy semmit nem volt hajlandó elárulni a Samsunggal kapcsolatban mostanáig, és minden lakossági aggodalmat lesöpört az asztalról.
  • Tanösvények szerteszéjjel - azért van, aki emlékszik, mi történt a legutóbbival. Aki nem, az sétálgasson a Nemeskéri kiserdőben, és megtalálva a régi táblák romjait, gondolkodjon, mennyire lehet fontos a tanösvény azoknak, akik hagyták így tönkremenni a már létrehozottat.
  • És a non plus ultra, amit muszáj teljességében idézni: "Képviselőink közös célja az, hogy a jövőben tovább növeljük a gödi közügyekben való széles körű állampolgári részvételt, a helyi tudás bevonását a problémák megoldásába."  - Voltak Önök már közmeghallgatáson? Ez az az esemény, amit karácsony előtt pár nappal szokott tartani a gödi önkormányzat, mert akkor jut eszükbe, hogy évente egyszer kötelező. Aki annak ellenére elmegy hogy csak a honlapon hirdetik meg egy héttel előtte, és meghallgatja a polgármester másfél órás öntömjénezését, esetleg szót kaphat, hogy feltegye a kérdését. Érdemi választ aligha. Lakossági fórum is csak akkor van, ha valami ügyben éppen jogszabály írja elő. A facebookon kérdésért is járhat kizárás a csoportból. És ezt így le merik írni, mert ehhez is van arcuk.

Öröm tehát, hogy van helyi Fidesz program, még ha innen-onnan szerzett anyagról is beszélünk.
Mik a megvalósulási esélyek?
Mivel a 2014-es nemrég még elérhető volt, láthattuk, hogy abból mennyi valósult meg - alig valami. Hasonló volt a 2018-as útfelújítási program, amire a városvezetés takaros listát állított össze, majd teljesen véletlenszerűen csinált utakat egészen máshol a pénzből. 
Nagyon mást most sem várhatunk, a program lényegi elemei (lakosságrobbanás visszafogása, zöld környezet megőrzése, új koncepció a csapadékvizekre) pont ellentétesek az eddigi gyakorlattal.
Gondolkodjunk el, mit érdemes belőle elhinni!

A bejegyzés trackback címe:

https://godiosszefogas.blog.hu/api/trackback/id/tr7115187252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása